П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Капелани мають отримати статус Захисника України, – очільниця Мінветеранів Лапутіна

    Міністерка у справах ветеранів України Юлія Лапутіна переконана, що військові капелани, які разом з українськими воїнами захищали країну на Сході, мають право отримати статус учасника бойових дій і відповідні гарантії та соціальний захист.

    Про це Юлія Лапутіна наголосила під час зустрічі з головою Синодального управління військового духовенства Православної Церкви України митрополитом Іоаном (Яременком), передає пресслужба міністерства.

    Фото: mva.gov.ua

    За словами владики Іоана, сьогодні в Православній Церкві України налічується більше пів тисячі військових капеланів. Всі вони, пройшовши війну на Сході, продовжують служити в єпархіях і допомагати ветеранам зцілитися вірою та повернутися до життя в родинах та громаді.

    «Військові капелани одні з перших підтримали українських захисників на війні. Щоденно вони зміцнювали їх моральний дух, підтримували віру. Держава, суспільство, капелани – партнери у зміцненні національної єдності та захисту України», – зазначила Юлія Лапутіна.

    Під час зустрічі очільниця Мінветеранів та голова СУВД обговорили детальний план співпраці представників територіальних відділів Мінветеранів та єпархій ПЦУ. Він спрямований на вирішення проблем ветеранів та родин загиблих захисників України, розвиток взаємодії з питань психологічної та соціальної реабілітації.

    Вони також домовилися залучити представника Православної Церкви до Оперативного штабу Мінветеранів з питань координації надання допомоги під час пандемії короновірусу.

    Нещодавно, Юлія Лапутіна говорила про духовну підтримку Захисників України, як невід’ємну складову національної єдності.

    Нагадаємо, раніше повідомлялось, що Мінветеранів залучатиме ветеранів до гуманітарних проєктів Червоного Хреста. Також Голова Мінветеранів розповідала як на власні очі бачила російських спецслужбовців у Святогірській лаврі.

    Найсвіжіше

    Популярне