Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Мінветеранів залучатиме ветеранів до гуманітарних проєктів Червоного Хреста

    Проходження тренінгів з реагування на надзвичайні ситуації, надання першої та психологічної допомоги сприятиме як адаптації до активного соціального життя, так і поліпшить спроможність місцевих громад.

    Про це заявила міністерка у справах ветеранів Юлія Лапутіна під час зустрічі з директором Національного комітету Товариства Червоного Хреста України Максимом Доценком, повідомляє офіційний сайт міністерства.

    За словами Юлії Лапутіної, на фоні децентралізації зростає роль органів місцевого самоврядування і тому залучення ветеранів до громадської діяльності дозволить їм бути активними членами суспільства і дасть поштовх у розвитку країни в цілому.

    Своєю чергою, директор Національного комітету Товариства Червоного Хреста України Максим Доценко зазначив, що залучення представників Товариства до засідань оперативного штабу Мінветеранів по боротьбі з коронавірусом дозволило оперативно реагувати, а волонтерам Червоного Хреста вчасно надавати необхідну допомогу ветеранам та родинам загиблих, які її потребують.

    Товариство Червоного Хреста України готове розширити співпрацю із Міністерством у справах ветеранів, зокрема, щодо пропагування принципів гуманності і волонтерської діяльності, зазначив директор Національного комітету Товариства Червоного Хреста України Максим Доценко.

    У Мінветеранів нагадали, що співпраця щодо надання допомоги ветеранам війни та членам сімей загиблих  здійснюється відповідно до підписаного Меморандуму між Міністерством у справах ветеранів і Товариством Червоного Хреста України.

    Нещодавно Мінветеранів та УГКЦ домовилися співпрацювати у реабілітації ветеранів, які повертаються з війни.

    Найсвіжіше

    Популярне