Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Мінветеранів та УГКЦ домовилися співпрацювати у реабілітації ветеранів, які повертаються з війни

    Міністерство у справах ветеранів та Українська греко-католицька церква планують організацію мобільних груп, які проводитимуть реабілітаційні тренінги з ветеранами у віддалених регіонах країни. До складу таких груп увійдуть військові капелани, психологи, соціальні працівники та представники Мінветеранів.

    Про це йшлося під час зустрічі міністерки у справах ветеранів Юлії Лапутіної з главою УГКЦ Блаженійшим Святославом у Патріаршому соборі Воскресіння Христового.

    Юлія Лапутіна подякувала Блаженійшому Святославу за постійну підтримку захисників України, зокрема, через надання духовної та психологічної допомоги від воїнів-капеланів, передає пресслужба міністерства.

    “Захисники України, які самовіддано боронили нашу землю в умовах російської агресії, мають не просто отримати соціальний захист від держави. Вони мають відчути, що на ціннісному рівні їх внесок у збереження територіальної цілісності та суверенітету України є пріоритетом загальнодержавної політики”, – зазначила Юлія Лапутіна.

    За її словами, на початку війни, до якої країна не була готова ані технологічно, ані психологічно, представники церкви відіграли важливу роль у підтримці духу воїнів на передовій та у поверненні від бойових дій до мирного життя. Одним з прикладів є видання Молитовника українського воїна «Молись і служи!» із Молитвою українського ветерана.

    Глава УГКЦ Блаженійший Святослав звернув увагу на важливість уваги до живих захисників і пам’ять про загиблих.

    “Забуваючи про цих людей, ми втрачаємо власне майбутнє. Хлопці, які віддавали свій час, молодість, здоров’я, пролили кров за свою країну, за нас із вами, мають велику небезпеку потрапити у психологічну та духовну пастку. Тому ми повинні зробити все для того, аби Україна пам’ятала та шанувала своїх героїв”, – зазначив Блаженійший Святослав.

    Під час зустрічі Юлія Лапутіна та Блаженійший Святослав обговорили організацію мобільних груп, які проводитимуть реабілітаційні тренінги з ветеранами у віддалених регіонах країни. До складу таких груп увійдуть військові капелани, психологи, соціальні працівники та представники Мінветеранів.

    Раніше під час зустрічі з предстоятелем Православної церкви України Блаженійшим митрополитом Епіфанієм очільниця Мінветеранів обговорила питання залучення священників та капеланів до національно-патріотичного виховання молоді, вшанування пам’яті загиблих героїв та проведення спільних заходів з психологічної реабілітації учасників бойових дій, ветеранів.

    Найсвіжіше

    Популярне