Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Юлія Лапутіна: Духовна підтримка Захисників України — невід’ємна складова національної єдності

    Важливість церкви в духовно-ціннісному єднанні українців є важливим елементом протидії сучасним викликам і загрозам.

    Про це заявила міністерка у справах ветеранів Юлія Лапутіна під час зустрічі 29 грудня з Блаженнішим митрополитом Київським та всієї України Епіфанієм

    «Шана і повага до ветеранів з боку держави у поєднанні з практичними зусиллями та конкретними кроками щодо захисту прав ветеранів, підтримка проєктів повернення учасників бойових дій до мирного життя, психологічної реабілітації стануть запорукою — ефективної державної ветеранської політики», — зазнчила Лапутіна.

    Як повідомляє пресслужба міністерства, під час зустрічі були обговорені питання залучення священників та капеланів до національно-патріотичного виховання молоді, вшанування пам’яті загиблих героїв та проведення спільних заходів з психологічної реабілітації учасників бойових дій, ветеранів.

    Також було домовлено об’єднати зусилля територіальних відділів Мінветеранів та єпархій ПЦУ і всебічно, на усіх рівнях допомагати ветеранам та родинам загиблих захисників України.

    У свою чергу, митрополит Епіфаній запевнив, що Церква готова стати партнером міністерства і долучитися до удосконалення програм реабілітації та повернення ветеранів до мирного життя.

    «Питання ветеранів є надзвичайно важливим та хвилюючим. Це люди, які ризикували своїм життям і жертвували здоров’ям заради захисту народу України. Але зараз вони потребують нашої особливої підтримки, адже війна завжди залишає важкий відбиток у душі», — зазначив предстоятель ПЦУ.

    Під час зустрічі домовилися також провести круглий стіл за участі громадських ветеранських спілок та обговорити питання духовної підтримки ветеранів.

    Юлія Лапутіна передала до Музею історії Михайлівського Золотоверхого монастиря малюнок доньки загиблого захисника з Одещини та обговорила з митрополитом Епіфанієм можливість організації спільної арт-виставки малюнків дітей ветеранів та загиблих захисників на території Михайлівського Золотоверхого монастиря.

    Найсвіжіше

    Популярне