П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Мусульмани – це вам не РПЦ: Будівлю мечеті у Ростові віддали джазовій школі

    Влада російського міста Ростов-на-Дону ухвалила рішення передати будівлю побудованої у ХХ столітті та перебудованої у радянські роки соборної мечеті у користування джазовій школі.

    Про це пише “Голос Ислама”.

    Повідомляється, що мусульманська громада міста протягом багатьох років безуспішно боролась за будівлю мечеті. Але 3 січня стало відомо про рішення муніципальної влади на користь школи імені Кіма Назарєтова.

    Протести мусульман не знайшли підтримки ані у департаменту майново-земельних відносин, ані в арбітражного суду. Судові інстанції та владні установи пояснили свою відмову у задоволенні інтересів общини тим, що мова йде про будівлю армійського клубу, у який було переобладнано мечеть, а клуб – не є об’єктом релігійного значення.

    Що ж, представників російської влади можна зрозуміти. Ісламські общини – це не РПЦ, а заяви про рівність прав всіх релігійних організацій у Росії давно не мають нічого спільного з істиною.

    Для доказу виняткового статусу РПЦ в релігійному середовищі наведемо декілька прикладів.

    Раніше представники РПЦ заявили, що будівництво храмів та культових споруд інших конфесій та релігій в парку “Патріот” (біля головного храму Збройних сил РФ) не можливе, Смоленська єпархія РПЦ спромоглась заволодіти будівлею дитсадка, просто додавши в його назву слово “православний”, а у Санкт-Петербурзі РПЦ забажала отримати у власність цілий острів.

    Що ж, це, мабуть, і є “рівність” прав релігійних організацій по-російськи.

    Найсвіжіше

    Популярне