Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Апетити зростають: У Санкт-Петербурзі РПЦ забажала отримати у власність цілий острів

    Щойно у власності Російської православної церкви опинились кілька будівель Олександро-Невської лаври, як представники духовенства висловили думку, що РПЦ має стати розпорядником всього Монастирського острову, на якому розташована лавра.

    Про це розповідає видання “Между строк”, посилаючись на інтерв’ю єпископа РПЦ Назарія (Лавриненка) агентству “ТАСС”.

    “Потрібно вирішувати в принципі передачу всього Монастирського острова, тому що там є і духовне училище, і духовна академія. Цей острів повинен бути у розпорядженні церкви – звісно, не закритий для містян та гостей міста, але має бути під єдиним управлінням. Це було б найкраще рішення”, – зазначив єпископ.

    У виданні нагадують, раніше митрополит Петербурзький Варсонофій (Судаков) просив передати Російській православній церкві у безоплатне користування на 100 років Благовіщенську церкву, у якій знаходиться Музей міської скульптури. Після цього, чиновники запропонували адміністрації музею перемістити експонати до вологого неосвітленого підвалу.

    Окрім вказаного, кілька днів тому, влада Петербургу прийняла рішення про передачу РПЦ семи державних квартир на Октябрьской набережній, при цьому, мешканців цих квартир не повідомили про строки виселення.

    Найсвіжіше

    Популярне