Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Архієрей РПЦ тонко натякнув, що іншим конфесіям немає місця біля головного храму ЗС РФ

    У Російській православній церкві заявили, що не обговорюють з Міністерством оборони Російської Федерації будівництво храмів та культових споруд інших конфесій та релігій в парку “Патріот”, що у підмосковній Кубинці.
    Як повідомляє “Одинцово.Инфо”, про це агентству ТАСС розповів глава синодального відділу Моспатріархату по взаємодії зі збройними силами та правоохоронними органами єпископ Стефан (Привалов).
    “Це питання раніше неодноразово обговорювався. У нас є Поклонська гора – там є і синагога і мечеть. Біля парка “Патріот” [РПЦ – ред.] може вести мову лише про свій храм”, – розповів російський архієрей і додав, що в Міноборони РФ не вважають можливим спорудження ще одного релігійного об’єкту в зазначеному парку.
    Раніше представники мусульман Росії звертались до міністра оборони РФ Сєргєя Шойгу з проханням побудувати мечеть неподалік Патріаршого собору на честь Воскресіння Христового (головного храму Збройних сил Російської Федерації) у підмосковній Кубинці. Зокрема, московський муфтій Альбир Крганов наполягав на тому, що внесок людей, які сповідували інші релігії, у перемогу в Другій світовій війні також дуже значущий.
    Якою була офіційна відповідь Шойгу мусульманам, на разі, не відомо. А от в РПЦ чітко заявили, що зазіхати на монополію російського православ’я у сферах “скрєпоносія” і “побєдобсія” не дозволено нікому. Іншим культовим спорудам у парку “Патріот” місця немає і не буде.
    Нагадаємо, Патріарший собор на честь Воскресіння Христового – це головний храм Збройних сил Російської Федерації, який збудовано у парку “Патріот” у підмосковній Кубинці. Висота храму складає 95 метрів, будівля вміщує до 6000 вірян. Діаметр центрального куполу трохи менший 20 метрів. Єпископ Стефан (Привалов) був призначений ключником собору.
    Для побудови і облаштування головного храму ЗС РФ було укладено державних контрактів на 6 млрд рублів. Понад 264 млн. рублів витрачено на виготовлення в установку «продукції релігійного значення». Керамічні ікони вартували 20,5 млн. рублів, а на церковний інвентар виділили ще 93 млн. рублів. Таким чином, підприємство “Софріно”, засновником і власником якого є РПЦ, виконало робіт орієнтовно на 377,5 млн. рублів, що приблизно складає трохи менше 5 млн. євро.

    Найсвіжіше

    Популярне