П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    На Закарпатті ще одному вірянину ПЦУ зловмисники підпалили гараж

    10 січня у селі Ділове Закарпатської області, де РПЦвУ не допускає вірян ПЦУ молитись у своєму храмі, зловмисники скоїли ще один підпал. Цього разу намагались підпалити гараж одного із вірян Православної Церкви України.

    Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив єрарх ПЦУ, єпископ Закарпатський і Ужгородський Варсонофій.

    «УВАГА!!! Ще один підпал !!! Цієї ж ночі підпалили гаражні ворота ще одному нашому вірнику- куратору релігійної громади Успіння Пресвятої Богородиці с.Ділове-Фіріщак Петру Йосиповичу!», – написав він.

    Єпископ запропонував владі піти у відставку, через таке свавілля: «Реакція влади далі нульова!!! Мені здається комусь пора у відставку!!!».

    Будинок який намагались підпалити. Фото: єпископ Варсонофій.

    За кілька днів до підпалу владика Варсонофій писав, що священникам ПЦУ надходять погрози.  Це вже другий підпал. Духовний Фронт України повідомляв, про перший підпал, який стався сьогодні у селі Ділове у ніч на 10 січня. Зловмисники намагались підпалити житло вірянина ПЦУ, скарбника парафії.

    «Поліція робить видимість, що займається цим питанням. Я зателефонував до заступника начальника обласного Управління Нацполіціі в Закарпатській області – Романа Уса… після короткої розмови він «кинув» слухавку!!! Тепер в поліції напевно так спілкуються», – написав єпископ Варсонофій.

    Поки поліція не встановила причетних до обох підпалів. 5 січня коли виконавча служба мала передати храм громаді ПЦУ, яка виграла всі суди і покинула московську церкву в 2019 році, прихильники РПЦвУ приїхали автобусами з інших сіл і заблокували вхід до храму. Поліція, за наказом місцевого сепаратиста «Русинської народної республіки», монаха РПЦвУ Венедикта Хромея, стала захищати «тітушок московського патріархату» й огородила їх кільцем навколо захопленого храму. Самі ж представники РПЦвУ заходили у захоплений храм показуючи дулі й середні пальці. 

    Найсвіжіше

    Популярне