П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Єпископ ПЦУ: Дивує, що поліція стала на бік вірян РПЦвУ, яких завезли із навколишніх сіл

    Єрарх Православної Церкви України єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій (Руднік) розповів «Духовному Фронту України» деталі вчорашнього блокування храму ПЦУ приїжджими людьми із інших сіл, вірянами РПЦвУ. Цьому сприяла поліція, якою командував прихильник «русинської народної республіки» Венедикт Хромей.

    «Єдине, що дуже дивує, що поліція повністю стала на сторону Московського патріархату. Попри те, що громада ПЦУ виграла всі суди. Від першої інстанції до касації. Вчора це була просто вакханалія Московського патріархату. Тому що нашого священника лиш одного запустили на територію. Громаду ПЦУ не пустили. А московському патріархату зробили коридор і вони собі кожні пів години ходили в храм», – розповів єпископ Варсонофій.

    Він навіть назвав конкретні населені пункти звідки були звезені віряни РПЦвУ для блокування храму.

    «Вони з’їжджалися з Рахівського району: з Ясенів, із Чорної Тиси, із Великого Бичкова, з Лазищини. Із цього напрямку. Всіма командував і роздавав вказівки поліції місцевий сепаратист і секретар єпархії РПЦвУ Венедикт Хромей».

    Владика Варсонофій також нагадав, що громада ще у січні 2019 року більшістю вирішила покинути московську церкву і перейти до Православної Церкви України. Не забажало переходити у ПЦУ 10-15 людей.

    «Московський патріархат зараз звозить автобусами людей із інших сіл, тому що їх там залишилось у селі Діловому чоловік максимум 10-15. А вчора вони набили храм цими приїжджими людьми і навіть у вівтарі. З’їжджались вони вночі і тоді ж за допомогою поліції забарикадувались у храмі. Поліція стала і вчора їх захищала», – зазначив єпископ ПЦУ.

    На запитання, які будуть подальші дії громади ПЦУ владика відповів: «Ми підняли вчора громадськість, Кабінет Міністрів, Верховну Раду. Це питання на досить високому рівні стоїть. Нас попросили почекати 10 днів, до виконавчого провадження. Якщо через 10 днів храм не буде переданий законній громаді, то громада буде пікетувати облдержадміністрацію і перекривати дороги. Люди налаштовані досить рішуче», – підсумував єпископ Закарпатський Варсонофій.

    Нагадаємо, 5 січня віряни РПЦвУ заблокували вхід до храму законній громаді ПЦУ й показували «середній палець» і дулі.  Цьому сприяла поліція, яка зробила для московського патріархату коридор.

    Найсвіжіше

    Популярне