Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    На Закарпатті представники РПЦвУ заблокували храм, який суд віддав ПЦУ

    Представники Хустської єпархії РПЦвУ за домовленістю з місцевою поліцією заблокували доступ до храму Успіння Пресвятої Богородиці в с. Ділове громаді ПЦУ, якій законно належить храм.

    На заклики вірян ПЦУ поліція не реагує, передає “Релігійна правда” з посиланням на Закарпатську єпархію ПЦУ.

    За інформацією єпархії, 5 січня державний виконавець зобов’язав представника Хустської єпархії РПЦвУ І. Майора передати громаді ПЦУ всі документи та майно на право власності.

    “Представник РПЦвУ Майор І.М. не з’явився на місце виконання зобов’язань, спираючись на довідку з тестом на Covid-19, з позитивним результатом. Як виявилось, тестів в базі даних немає цієї особи, а довідка є підробленою. Це все ще раз показує, що Майор І.М. ухиляється від зобов’язань, які надав державний виконавець. Довідку передано до правоохоронних органів на розслідування, і в разі доведення підробки, йому загрожує кримінальна відповідальність”, – йдеться в повідомленні.

    Як зазначають в Закарпатській єпархії, священники РПЦвУ по черзі ведуть чергування біля входу в храм, а інші священнослужителі незаконно перебувають всередині храму. “Поліція продовжує захищати служителів Російської Церкви, прикривати рейдерство та не виконувати Закон України. Вони перешкоджають законному власнику, громаді Православної Церкви України увійти до свого храму”, – зазначають в єпархії ПЦУ.

    Раніше Верховний Суд України відхилив клопотання адвокатів РПЦ про зупинення виконання рішення Рахівського районного суду Закарпатської області. Тоді суд встановив, що віряни московської церкви безпідставно володіють й користуються майном парафії ПЦУ, храмом, документами, печатками, і тим самим перешкоджають парафіянам ПЦУ здійснювати свої релігійні обряди.

    Єпископ Ужгородський і Закарпатський ПЦУ Варсонофій заявляв, що представники Хустської єпархії РПЦвУ готують захоплення храму ПЦУ в переддень Різдва.

    Найсвіжіше

    Популярне