Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Нічого святого: Представники РПЦвУ готують захоплення храму ПЦУ в переддень Різдва

    Для московського патріархату немає нічого святого. На Закарпатті представники Хустської єпархії РПЦвУ готують захоплення храму ПЦУ в переддень Різдва.

    Про це повідомляє єпископ Закарпатської єпархії ПЦУ Варсонофій.

    «Як нам стало відомо, представники Хустської єпархії РПЦ в У (керуючий митрополит Марк (Петровцій)), 5 січня 2021 року (і це в переддень Святвечора!!!), за підтримки деяких високопосадовців Закарпаття (прізвища озвучимо згодом), намагатимуться здійснити провокаційні дії рейдерського характеру стосовно храму Успіння Пресвятої Богородиці с. Ділове, який згідно рішень та ухвал судів належить релігійній громаді ПЦУ», – написав єпископ ПЦУ.

    Він закликав всіх свідомих представників влади, правоохоронних органів, СБУ, громадян стати на захист української святині-храму Успіння Пресвятої Богородиці у селі Ділове Рахівського району та не допустити рейдерського, незаконного захоплення представниками Хустської єпархії РПЦвУ.

    Нагадаємо, Громада ПЦУ села Ділове виграла суд проти московського патріархату. Але Хустський митрополит РПЦвУ не зважає на закони. Там виявився піп із «тітушками», який не дозволяє молитись у храмі громаді, що перейшла у ПЦУ.

    Варто зазначити, що закарпатському благочинному ПЦУ били вікна і кидали записки із погрозами, щоб той не сприяв переходам громад. Син московського попа погрожує вірянам ПЦУ розправою. Також, вже більше року триває переслідування парафії ПЦУ в с. Присліп, Міжгірського району, Закарпатської області.

    Нагадаємо, що православна громада в селі Ділове ще у січні-лютому 2019 року проголосувала за перехід від РПЦвУ до ПЦУ і зареєструвала свою нову громаду, але цього не сприйняв місцевий священник і менша частина тих, хто був проти переходу.

    Улітку РПЦвУ побили літню жінку із села Ділового, яка разом з громадою захотіла перейти в ПЦУ. Пізніше стало відомо, що у церковному конфлікті на Закарпатті замішаний монах РПЦвУ, який виступає за Русинську народну республіку.

    Найсвіжіше

    Популярне