Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Громада ПЦУ села Ділове виграла суд проти московського патріархату

    Громада Православної Церкви України села Ділове виграла суд проти московського патріархату. Закарпатський апеляційний суд в складі головуючого судді Фазикош Г. В. у справі №305/2229/19 постановив залишити без задоволення апеляційну скаргу Майора Івана Миколайовича, від імені якого діє  адвокат РПЦ.

    «Рішення Рахівського районного суду про перехід від Московського патріархату до ПЦУ від 23 червня 2020 року – залишити без змін», – йдеться у документі, наданому Духовному фронту України Закарпатською єпархією ПЦУ.

    Суд встановив, що віряни московської церкви безпідставно володіють й користуються майном парафії ПЦУ, храмом, документами, печатками, і тим самим перешкоджають парафіянам ПЦУ здійснювати свої релігійні обряди.

    Закарпатський апеляційний суд зазначив, що релігійна громада ПЦУ в селі Ділове створена за бажанням віруючих громади для спільного здійснення права на свободу віросповідання, вираження та поширення православної віри.

    Нагадаємо, раніше ми писали, що Хустський митрополит РПЦвУ не зважає на закони, йому важливіше збереження майна. Раніше ми писали що у Діловому на Закарпатті громада ПЦУ відстояла в суді право користуватися храмом, але тоді ще не було документального підтвердження.

     

    Найсвіжіше

    Популярне