Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    Паканич продовжує очорнювати українську владу перед іншими Помісними Церквами

    Митрополит УПЦ МП Антоній (Паканич) продовжує дезінформаційну кампанію націлену на міжнародні організації за кордоном. Після того, як Паканич пожалівся президенту України на дії місцевої влади та послам ЄС, він 21 червня надіслав аналогічні листи предстоятелям Помісних Церков, передає пресслужба УПЦ МП.

    Проросійський єрарх Антоній, який намагався заблокувати зміни до статуту УПЦ МП і дзвонив у москву тепер заявив, що «на превеликий жаль, складну ситуацію в країні не перестають використовувати в своїх цілях різні антицерковні сили». Тобто Паканич маніпулюючи правдою називає українську владу «антицерковною». З таким же успіхом заборону ОПЗЖ і партії Шарія можна було б назвати «боротьбою з політичними партіями».

    Паканич розповів, що в його єпархії рішенням 5 міських та сільських рад були прийняті рішення про заборону чи припинення діяльності УПЦ московського патріархату на території цих громад. Загалом, по Україні нараховується 36 таких випадків.

    При цьому Антоній не розповів у листах до предстоятелів Помісних Церков, як УПЦ МП продовжує колаборантську діяльність відкрито і прикрито на шкоду Україні та українцям. Звісно, що такі факти, як перехід єрархів і священників УПЦ МП на бік російських загарбників дали б краще зрозуміти, чому українська влада забороняє УПЦ МП в Україні.

    Не повідомив Паканич і про те, як він особисто дзвонив до москви і вибачався, чму не зміг заблокувати збори «УПЦ» МП, на яких були вичищені згадки про росію.

    Натомість митрополит Антоній (Паканич) у листах до предстоятелів Церков зосередив свою увагу на брехні. Так Паканич брехав про «захоплення» храмів. Насправді парафії на зборах вирішують приєднатись до Православної Церкви України і ці рішення інколи навіть підтримують настоятелі парафій. Ні про які захоплення мова йти не може, адже парафіяни не захоплюють самі в себе храм, а голосують за зміну підлеглості від московської до Української Церкви.

    Тим не менше Паканич визнав, що переходів нараховується 53 випадки, а захоплень нібито 250. Цікаво, а де ще 200 парафій загубив паканич, адже з початку повномасштабного вторгнення до ПЦУ приєдналось понад 500 громад, а з початку Об’єднавчого Собору – понад 1000. Всі ці переходи детально описані на Духовному Фронті України.

    Однак це не заважає Антонію (Паканичу) обзивати волевиявлення парафіян «церковним рейдерством».

    Крім цього Паканич вважає, що саме переходи до ПЦУ унеможливлюють діалог УПЦ МП із ПЦУ, а не захмарні вимоги УПЦ МП висунуті на Соборі 27 травня. Тоді УПЦ МП заявила, що не визнає хіротоній ПЦУ.

    Далі Паканич заявив, що об’єднання вірян в єдину Православну Церкву України є чимось поганим і воно здійснюється, щоб (!) «посіяти розділення і ворожнечу між українцями на місцях та спровокувати їх до силових конфліктів, розхитуючи тим самим цілісність нашої країни зсередини».

    Тобто на думку Паканича існування в Україні двох Церков: УПЦ МП і ПЦУ це не розділення, а от приєднання парафій до ПЦУ «сіяє розділення». Все в найкращих традиціях роспропаганди: чорне це біле, а росіяни захищають, а не нападають.

    Антоній також визнав, що не отримав відповіді від Української держави на свої брехливі звернення. Кілька днів тому він погрожував дестабілізацією в регіоні, якщо президент України не втрутиться. «Ситуація потребує негайного Вашого  втручання, щоб зберегти мир і стабільність в державі», – грозився Паканич.

    Маніпулюючи фактами, та виставляючи Україну в негативному світлі в європейських інституціях, проросійський єрарх надсилав інформацію так, ніби українська влада бореться із вірою чи релігією, що дійсно суперечить міжнародним конвенціям з прав людини та іншим міжнародним документам. Проте це не відповідає дійсності і є брехнею Паканича. Насправді Україна бореться із шкідливим впливом пропаганди та деструктивної ідеології «русского міра», яку росія просувала в Україні через УПЦ московського патріархату.

    Варто зазначити, що митрополит в Борисполі Антоній (Паканич) є лідером проросійського крила в УПЦ МП. Саме він дзвонив до Москви і вибачався, що не зміг заблокувати збори «УПЦ» МП в Феофанії, на яких змінили статут та вичистили згадки про росію. Як зазначав речник ПЦУ, Паканич демонстративно поминає Гундяєва, як свого «господіна і отца».

    Після зміни статуту Антоній (Паканич) натякнув про автокефалію на проповіді словами про «гріх, який поділяє кожного з нас». За словами релігійного експерта Олександра Єфременка, незадовго до зборів УПЦ МП в Феофанії Онуфрій відсторонив Паканича,  від їх організації, адже останній регулярно отримував з Москви інструкції, як і що робити, щоб не допустити розриву УПЦ МП і РПЦ.

    Автор: Духовний Фронт України

    Владімір Путін, Антоній (Паканич), Кіріл (Гундяєв)

    Найсвіжіше

    Популярне