Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Епіфаній: До ПЦУ приєдналися близько 500 релігійних громад після повномасштабного вторгнення

    Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, до Православної Церкви України приєдналося близько 500 релігійних громад. Понад 600 громад доєдналось до 24 лютого 2022 року.

    Про це в інтерв’ю НВ заявив предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній, передає УНН.

    «З грудня 2018 року до нас доєдналися більше 1.000 парафій. Більше 600 громад доєдналося до масштабного вторгнення і близько 500 доєдналися вже зараз, і переходи тривають. Я певний, що громади будуть долучатися разом зі священиками і надалі, бо і вчора я, наприклад, прийняв одну громаду з священнослужителем», – сказав він.

    За словами Епіфанія, наразі існує потреба у священнослужителях, оскільки церква не очікувала, що одразу буде так багато вільних громад.

    «Ми це питання вирішуємо і вирішимо. Але було б добре, аби священники підтримували свої громади і переходили разом з ними. Бо мене іноді дивує як пастир, що опікується своєю громадою 20−30 років, коли громада одностайно вирішує переходити до ПЦУ і просить священник підтримати їхню дію, цю дію не підтримує і каже, що краще піде працювати на світську роботу, ніж підтримає їх рішення. Це дивує, бо пастир не може поводитися таким чином», – додав він.

    Нагадаємо, ц Броварах заборонили «УПЦ» Московського патріархату. Також предстоятель ПЦУ впевнений, що на Соборі УПЦ МП 27 травня відбулась імітація відокремлення від РПЦ.

    Раніше ми запустили інтерактивну карту переходів громад «УПЦ» МП до ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне