Понеділок, 6 Травня, 2024
Бiльше

    Александрійський патріарх зустрівся із заступником керівника місії посольства США в Єгипті

    21 березня 2024 року Александрійський аатріархат з офіційним візитом відвідала Ев’єнія Сідереас, заступник керівника місії при посольстві США в єгипетській столиці.

    Про це повідомляє orthodoxtimes.com

    Приймаючи Сідерас в патріархії, патріарх Александрійський і всієї Африки Феодор ІІ висловив своє захоплення візитом видатного грецького дипломата на батьківщину американської дипломатії. Він також висловив своє задоволення зміцненням співпраці між Сполученими Штатами, Єгиптом, Грецією та Кіпром у ширшому регіоні Східного Середземномор’я та наголосив на вдячності Александрійської Церкви керівництву вищезазначених держав за їхню постійну підтримку її загальну місіонерська, пастирську, гуманітарну та духовну працю на африканському континенті. Він також звернувся до викликів, а також до нових перешкод у цьому плані.

    Насамкінець зі словами любові та вдячності патріарх висловив подяку архієпископу Америки Елпідофору, помісній Церкві та грецькій громаді Америки за непохитну підтримку та довіру до місіонерської праці. Він також окремо відзначив свою торішню конструктивну зустріч із президентом США Джо Байденом.

    У відповідь Сідереас подякувала патріарху за теплий прийом і висловила свою незмінну підтримку Високоповажному патріархату Александрії та всієї Африки. Далі відбувся обмін пам’ятними подарунками та екскурсія Патріаршим палацом.

    На зустрічі також були присутні головний секретар Священного Синоду митрополит Пантелеймон та співробітниця посольства США в Каїрі Алісса Беккер.

    Нагадаємо, раніше Александрійський патріархат позбавив сану “екзарха”РПЦ в Африці. Також архієпископ Албанії назвав діяльність Москви антиканонічною.

    Найсвіжіше

    Популярне