П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Архієпископ Албанії Александрійському патріарху: діяльність Москви антиканонічна – Нам потрібна Всеправославна асамблея

    Архієпископ Албанський Анастасій у двох листах на ім’я патріарха Александрійського Феодора висловився проти неканонічної діяльності Московського Патріархату в Африці. Архиєпархія Албанії оприлюднила ці листи від 7 лютого та 14 березня, в яких висловлювалася стурбованість щодо проникнення Московського патріархату в Африку.

    За його словами, «відбулася неприпустима антиканонічна діяльність», яка зачіпає єдність і місію Православної Церкви, передає orthodoxtimes.com

    Звертаючись до патріарха Феодора, архиєпископ Албанський підкреслив, що «те, що ви детально описуєте, підтверджує, що всередині Церкви розвивається очевидний розкол».

    При цьому він уточнює, що виступає проти тактики «відплати» і просить («просимо і благаємо») скликання Всеправославного зібрання, «щоб розглянути всі питання, які виникли в Україні, Африці та Православній Церкві в усьому світі загалом».

    У другому листі від 14 березня митрополит Анастасій повторив, що не згоден з «діями Московського Патріархату в Африці». Вважає такі методи неприйнятними і засуджує їх.

    Натомість він виступав за конструктивний діалог і мирне вирішення, виступаючи проти усунення єрархів і поширення напруги через медіа-канали між Православними Церквами.

    Нагадаємо, між Александрійською Церквою та РПЦ у Африці існує конфлікт, через розкольницьку діяльність Моспатріархату.

    Найсвіжіше

    Популярне