Вівторок, 19 Березня, 2024
Бiльше

    Патріарх Александрійський Феодор ІІ відповів на лист митрополита Епіфанія щодо антиканонічних дій РПЦ в Африці

    Папа і Патріарх Александрійський і всієї Африки Феодор ІІ відповів на лист предстоятеля Православної церкви України митрополита Київського і всієї України Епіфанія, у якому Його Блаженство запевнив першоєрарха Африки у беззаперечній підтримці, братній любові та щоденній молитві з боку всієї повноти ПЦУ, а також засудив вторгнення Російської Церкви на канонічну територію Александрійського Патріархату.

    Лист-відповідь оприлюднено на офіційному сайті ПЦУ. Подаємо повний текст документу.

    * * *

    Блаженніший митрополите Київський та всієї України у Христі Богові вельми любий та бажаний брате і співслужителю нашого смирення владико Епіфаніє, Ваше поважне Блаженство по-братському у Господі обіймаємо та радісно вітаємо.

    Цим нашим дружнім листом ми хотіли би висловити нашу глибоку вдячність за лист підтримки, який Ви надіслали щодо антиканонічного вторгнення Російської Церкви в межі юрисдикції стародавнього Александрійського Патріархату.

    Ми вимушені боротися, докладаючи всіх можливих сил, з тим, щоби зберегти передані багато століть тому Богоносними Отцями канонічні привілеї Престолу Святого Марка.

    Цей великодушний вияв підтримки Патріархату Александрії та всієї Африки з Вашого боку закарбується довічно з вдячністю у пам’яті наших сердець як доказ Вашої благородної та братньої любові, але й Вашої відданості та поваги до другого за першістю Патріархату та його предстоятеля.

    Висловлюючи ще раз нашу вдячність Вашому вельми любому нам Блаженству, молимося за посилення, збереження та укріплення Вас, обіймаючи Вас зі святим цілунком.

    Вашого поважного Блаженства люблячий у Христі брат Александрійський Феодор II.

    Найсвіжіше

    Популярне