П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Суд постановив повернути Палац Терещенків, яким користувалась УПЦ (МП), у власність держави

    15 січня Північно-західний апеляційний господарський суд підтримав рішення Господарського суду Житомирської області про повернення у власність держави Палацу Терещенків у селищі Червоне на Житомирщині.

    Міністерство культури та інформаційної політики (МКІП) виступило третьою стороною у цьому процесі, адже послідовно бореться за повернення української історичної спадщини у власність держави, повідомляє Укрінформ.

    Палац Терещенків – це пам’ятка архітектури місцевого значення, збудована 1861 року. Після Жовтневої революції там був сирітський притулок, а згодом – фабрично-заводське училище.

    У 2000 році ВАТ «Червоненський цукровик» безкоштовно передав маєток у власність Житомирської єпархії УПЦ (МП). У 2001 році в частині палацу створили Червоненський Різдва Христового жіночий монастир.

    Бердичівська окружна прокуратура встановила, що передача палацу УПЦ (МП) була незаконною, і звернулася до суду з позовом про повернення його державі.

    Суд задовольнив позов прокуратури, і тепер УПЦ (МП) зобов’язана передати Палац Терещенків у власність держави.

    Це важливе рішення, яке свідчить про те, що українська влада послідовно бореться за повернення історичної спадщини народу.

    Нагадаємо, Священник УПЦ (МП) відмовився служити українською мовою, а його дружина назвала її “некрасивою”.

    Найсвіжіше

    Популярне