Четвер, 9 Травня, 2024
Бiльше

    Священник УПЦ (МП) відмовився служити українською мовою, а його дружина назвала її “некрасивою”

    Прихожани храму в селі Поповичі Ковельського району хочуть перейти до ПЦУ, але прихильники Московського патріархату і сам священник УПЦ МП виступають проти, називаючи це “відбиранням храму”.

    Про це розповів священник ПЦУ Андрій Сех у програмі “Духовна абетка”, передає Главком.

    За словами Андрія Сеха, ініціативна група місцевих жителів, які брали участь у розмінуванні на Донбасі, прийшли до священника УПЦ (МП) з проханням перейти до ПЦУ.

    “Вони прийшли, почали з ним спілкуватися. Там його дружина. Ті люди говорять до нього: “Давайте хоч на українській мові служити”. На що вона відповідає: “Ну що ви вчепилися за ту українську мову. Ну вона ж некрасива”. Ось це слова дослівно. Хлопці опустили руки, стали і вийшли. Ну про що ще можна говорити?” – каже священник ПЦУ.

    Він також припускає, що в УПЦ МП, можливо, і залишилося проукраїнське духовенство, але все ж більшість має проросійську позицію.

    “І це страшно. Зараз війна і я, наприклад, не знаю, що тому священнику прийде в голову в той чи інший момент”, – зазначає Андрій Сех.

    Нагадаємо, 19 жовтня Верховна Рада України підтримала законопроєкт про заборону релігійних організацій, пов’язаних з РФ. Рішення підтримали 267 народних обранців.

    Як повідомлялося, щоб завадити переходу вірян у ПЦУ, УПЦ (МП) придумало нову аферу – у громад буквально крадуть храми. Їх переоформлюють на благодійні фонди, приватні компанії, та просто дарують родичам. Так, без святині лишилася громада села Проців на Київщині, тож місцеві мусять молитися на вулиці.

    Найсвіжіше

    Популярне