Субота, 11 Травня, 2024
Бiльше

    Гундяєв незадоволений мусульманськими мігрантами-гастарбайтерами в Москві

    Хоча раніше лідери РПЦ оспівували мусульманство, а Андрєй Ткачьов просив брати приклад з мусульман, тепер Московський патріарх змальовує все в песимістичних тонах для РФ. Очільник РПЦ заявив, що через приплив мусульманських мігрантів є загроза «втратити країну й ідентичність».

    «Прагнення роздобути дешеву робочу силу в місті Москві не повинно привертати величезну кількість людей, які належать до іншої культури, до іншої віри, часто не знають російської мови і не мають, вибачте, поваги до Росії та до її народу», – заявив глава РПЦ, передає сайт Московської патріархії.

    За його словами, «міжрелігійна, міжнаціональна напруженість, в майбутньому може дуже сильно поранити» російське суспільство. Він бідкається, що гастарбайтери, які працюють на будівництві в Москві, осідають у місті, і найчастіше вони – мусульмани.

    «Йдеться про демографічні процеси, які можуть радикально змінити природу нашої країни і нашої держави, – заявив очільник РПЦ. – Наше політичне керівництво, капітани нашої індустрії, інтелігенція, громадськість повинні пам’ятати, що те, що відбувається сьогодні, може призвести до благополуччя для всіх, а може завершитися дуже великими труднощами і проблемами для Росії, держави багатонаціональної, але ядром якої є російський народ».

    Нагадаємо, Росія почала вербувати на війну у мечетях. Також путін дозволив Кадирову побудувати мечеть у Москві.

    Найсвіжіше

    Популярне