П’ятниця, 17 Травня, 2024
Бiльше

    У Молдові блокують проросійські ресурси, в тому числі і псевдоцерковні

    Служба інформації та безпеки Молдови повідомила про блокування на території республіки доступу до більш ніж 20 інтернет-ресурсів російських ЗМІ.

    Скріншот документу опубліковано на офіційному сайті Служби інформації та безпеки Республіки Молдова.

    Серед заблокованих в Молдові є пропагандистські телеканали “Спас”, “Царьград“, “Вєсті”, “РенТВ”, “RT” й інші.

    Наказ із обов’язковими вказівками було надіслано постачальникам мережевих  комунікаційних послуг, щоб негайно заблокувати доступ користувачів з Республіки Молдова до зазначених джерел.

    Нагадаємо, в грудні 2022 року Комісія з надзвичайних ситуацій уряду Молдови призупинила дію ліцензій шести телеканалів з метою «захисту національного інформаційного простору та запобігання ризику дезінформації»: TV6, Orhei TV, Primul in Moldova, Accent TV, NTV Moldova і RTR Moldova.

    У березні 2023 року у Молдові заблокували п’ять сайтів російського пропагандистського медіа Sputnik. 13 вересня з Молдови депортували керівника російського пропагандистського агентства Sputnik Moldova Віталія Денисова, заборонивши йому в’їзд у країну на 10 років. Як з’ясував The Insider, Денисов, імовірно, є кадровим офіцером 72-го центру спеціальної служби ГРУ Росії, який займається збором інформації із закордонних резидентур російської розвідки та поширює інформаційні фейки на закордонну аудиторію.

    У липні 2023 року уряд Молдови схвалив створення Центру стратегічних комунікацій та протидії дезінформації «Патріот».

    Духовний Фронт України розповідав, як зв’язок з Москвою підриває авторитет Церкви в Молдові. Також очільник РПЦ в Молдові хоче розірвати зв’язки з Московським патріархатом.

    Найсвіжіше

    Популярне