П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Суд в Москві зобов’язав Google розблокувати пропагандистський «Царьград ТВ»

    Московський міський суд відхилив апеляційні скарги Google та залишив без зміни рішення Замоскворецького суду щодо двох позовів глядачів «Царьград ТВ», які домагаються розблокування сумнозвісного телеканалу на YouTube.

    Це перше рішення у розгляді між Google та «Царьград ТВ», яке набрало чинності, пише Forbes.

    Тепер американська компанія має сім днів, щоб відновити ютуб-канал «Царьграда», сказав керуючий партнер Art de Lex Дмитро Магоня, який представляє інтереси телеканалу. В іншому випадку Google можуть загрожувати штрафи, кримінальна справа та заборона на роботу в Росії.

    За його словами, Google ще може подати касаційну скаргу, але це не вплине на термін виконання вимог суду.

    У липні 2020 року YouTube заблокував обліковий запис російського пропагандистського телеканалу «Царьград» без можливості відновлення за «порушення експортного законодавства». За даними Google, власник каналу – православний олігарх Костянтин Малофєєв- перебуває у списку санкцій США.

    У жовтні 2020 року глядачі телеканалу Сергій Петров та Тетяна Гладишевська подали до суду на Google із вимогою розблокувати його на YouTube. У липні 2021-го Замосковрецький суд Москви задовольнив їхні вимоги.

    Google оскаржив це рішення і заявив, що Петров та Гладишевська працюють на телеканалі або у пов’язаних з ним компаніях. Дмитро Магоня це заперечує.

    Як писав Духовний Фронт України, торік головного редактора «Царьграда» оштрафували за фейки про коронавірус.

    Сумнозвісний «православний» ресурс «Царьград ТВ» запустив у 2015 році бізнесмен Костянтин Малофєєв- мільярдер, який займався фінансуванням терористів «Л/ДНР». Канал сповідує ультраконсервативну “православну” монархічну ідеологію, путінізм, та підтримує і поширює наративи і теми російської пропаганди:. З 1 грудня 2017 року ресурс припинив своє телемовлення і перейшов повністю в онлайн.

    Найсвіжіше

    Популярне