Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Головного редактора «Царьграда» оштрафували за фейки про коронавірус

    Головний редактор телеканалу російського православного олігарха Константіна Малофєєва «Царьград» Дарья Токарєва повинна заплатити 120 тисяч російських рублів по адміністративній статті про фейкові новини.
    Про це повідомляє «Эхо Москвы».
    Відповідне рішення мировий суд в Москві прийняв ще в травні поточного року, однак відомо про це стало тільки зараз.
    Радіостанція посилається на видання «МБХ медиа», яке дослідило картотеку суду, і повідомляє, що причиною штрафу стала неправдива інформація про коронавірус в двох матеріалах від 25-го та 26-го березня.
    Претензії Генеральної прокуратури РФ і решти державних контролюючих органів викликали слова окремого експерта, що наводились у статтях. Про що саме йшла мова, не відомо – матеріали вже видалені з сайту «Царьграда».
    На цей факт опиралась сама Токарєва та її представники, які просили припинити провадження по справі. Точку зору експерта вони назвали оціночним твердженням і зазначили, що не хотіли такими публікаціями нанести шкоду чинній владі РФ.
    Поряд з тим, видання «Сноб» з посиланням на «Медиазону» припускає, що Токарєву, швидше за все, оштрафували за тексти «Їм потрібем доступ до вашої тушки: Герман Стерлигов заявив про зараження коронавірусом через тести» і «За допомогою коронавірусу хочуть утилізувати більшість населення» авторства православного бізнесмена Г.Стерлигова.
    Хоча суд прийняв рішення не на користь Токарєвої, оскаржувати постанову вона не стала.

    Найсвіжіше

    Популярне