Понеділок, 17 Червня, 2024
Бiльше

    Патріарх Болгарський послу України: Ми бажаємо, щоб в Україні запанував мир

    Болгарський Патріарх Неофіт прийняв у Софійській митрополії Посла України в Болгарії Олесю Ілащук. Під час зустрічі Олеся Ілащук подякувала патріарху та Болгарській Православній Церкві за матеріальну та духовну підтримку українських біженців, які тікають від війни.

    Про це інформує orthodoxtimes.com

    На зустрічі також був присутній митрополит Західно- і Центральноєвропейський Антоній, який нагадав, що Болгарська Православна Церква завжди допомагала людям, які страждають. Вони підтримують їх не лише матеріально, а й духовно, сказав він. Він поділився з послом Олесею Ілащук багатьма ініціативами, через які не лише Софійська митрополія, а й інші митрополії допомагали і допомагають українським біженцям.

    Митрополит також зазначив, що Церква не переставала молитися за мир в Україні, тому глибоко співчуває українському народу.

    Патріарх Неофіт побажав послу успішного мандату в Болгарії. Він також побажав, щоб в Україні запанував мир заради її народу.

    Нагадаємо, патріарх Кіріл висловив жаль через руйнування відносин з Болгарською Церквою. Також Болгарський уряд перевіряє законність володіння росією храму РПЦ в країні.

    Найсвіжіше

    Популярне