Четвер, 9 Травня, 2024
Бiльше

    Патріарх Кіріл висловив жаль через руйнування відносин з Болгарською Церквою

    Патріарх Московський Кіріл (Гундяєв), який благословляє російських окупантів на злочини в Україні, прокоментував депортацію з Болгарії настоятеля подвір’я РПЦ в Софії архімандрита Вассіана (Змєєва), а також секретаря та співробітника Подвір’я 21 вересня. Їх вислали з Болгарії через «загрозу для національної безпеки».

    Як повідомляє сайт РПЦ, подія нібито викликала неоднозначну реакцію в болгарському суспільстві, а парафія РПЦ у Софії, попри закритість, залишається місцем «уваги» православних болгар.

    Кіріл назвав дії болгарських державних органів «недружнім і несправедливим актом проти залежності Російської Церкви», маючи на увазі рішення болгарської влади, при цьому він висловив «глибокий жаль з приводу вжиття принизливих дискримінаційних заходів щодо духовенства з явною метою зруйнувати дружні відносини між братніми народами і братніми Церквами».

    Патріарх Московський також повідомив патріарху Болгарському Неофіту, що незабаром Синодом Московського Патріархату буде призначено нового предстоятеля, щоб якнайшвидше відкрити ворота Російської Метохії.

    Нагадаємо, УПЦ (МП) продовжує діяти в руслі РПЦ. Це видно з аналізу заборони отцю Олександру Колбу.

    Найсвіжіше

    Популярне