Понеділок, 13 Травня, 2024
Бiльше

    Митрополит Болгарської Церкви висловив жаль через висилку представників РПЦ з країни

    Митрополит Відінський Даниїл (Болгарська Православна Церква) висловив жаль у зв’язку з висилкою представників Російської Православної Церкви з Болгарії.

    «Висловлюємо свою скорботу з приводу видворення з країни настоятеля та двох працівників храму „Св. Миколая“, архимандрита Вассіан (Змєєва), прот. Євгенія Павелчука та Володимира Бонька», — йдеться в дописі єрарха на сторінці єпархії у Фейсбуці.

    Митрополит Болгарської Церкви пов’язує висилку Змеєва не із загрозою національній безпеці, а через «політичні пристрасті» і подає це як боротьбу проти Церкви.

    «У нинішній неспокійний політичний час ми наполегливо нагадуємо, що політичні пристрасті, партії, ідеології, політичні союзи, коаліції пройдуть, як пройшла безповоротно низка таких в історії нашої країни. Залишаються Христові правда і любов, вираженням і втіленням яких у світі є Церква…Нехай Бог буде нашим помічником і захисником у бурях нашого заплутаного гріхом світу і приведе нас до Свого миру!»? – підсумував єрарх БПЦ.

    Нагадаємо, раніше настоятеля подвір’я РПЦ у Софії архімандрита Вассіана (Змеєва) депортували через «загрозу національній безпеці». До того з Північної Македонії втретє за півтора року вислали дипломатів рф і заборонили в’їзд одному архімандриту РПЦ – Вассіану (Змеєву).   Рішення ухвалили після того, як компетентні органи повідомили, що дипломати порушують Віденську конвенцію про дипломатичні відносини.

    Найсвіжіше

    Популярне