Неділя, 28 Квітня, 2024
Бiльше

    Любов до Хреста потрібна для побудови Церкви, як Тіла Христового

    Архієпископ Америки Елпідофор стверджує, що лише любов до Хреста Господнього може по-справжньому збудувати Церкву як Тіло Христове. Він каже, що любов до Хреста є любов’ю до жертви Ісуса Христа, яка принесла спасіння для людства. Ця любов проявляється в готовності віддати себе за інших, у прощенні і в любові до ворогів.

    Архієпископ Елпідофор закликає віруючих до глибокого розуміння любові до Хреста. Він каже, що ця любов повинна бути не просто емоцією, а способом життя. Вона повинна спонукати віруючих до служіння іншим і до праці над єдністю Церкви, повідомляє orthodoxtimes.com

    У статті архієпископ Елпідофор наводить кілька прикладів того, як любов до Хреста може проявлятися в житті віруючих. Він пише про християн, які жертвують своїм часом і талантами, щоб служити іншим. Він також пише про християн, які прощають і люблять своїх ворогів.

    Архієпископ Елпідофор каже, що любов до Хреста потрібна для будови Церкви як Тіла Христового.

    “Бо якщо ми не діємо і не говоримо відповідно до любові, яка спонукала Господа Ісуса Христа піднятися на Хрест і принести Себе за життя світу, тоді ми лицеміри. Люди під маскою благочестя, а справжнє життя наше маскується…”, – сказав єрарх.

    Нагадаємо, архієпископ Америки розповів, що сила любові завжди переможе жадобу влади. Також він назвав Діву Марію першою сходинкою між небом і землею.

    Найсвіжіше

    Популярне