Понеділок, 13 Травня, 2024
Бiльше

    Архієпископ Америки: Сила любові завжди переможе жадобу влади

    Архієпископ Елпідофор Американський був прийнятий президентом Панами Лаурентіно “Ніто” Кортісо в Паласіо де Лас Гарсас і міністром закордонних справ Джанаїною Теуані в Паласіо Болівар.

    Про це повідомляє orthodoxtimes.com

    Архієпископ Америки Елпідофор виступив на Теологічному Форумі у Католицькому університеті Санта-Марія-ла-Антігуа, де закликав до постійної підтримки свободи совісті, яка є фундаментальною цінністю. Він наголосив на важливості захисту прав меншин і релігійної свободи в умовах сучасного світу.

    “Як служитель і єрарх Вселенського Константинопольського патріархату, я провів десятиліття в такому ж служінні та захисті, який зараз потрібен більше, ніж будь-коли. Як християнин з Малої Азії та Близького Сходу, я на власні очі бачив, як права меншин можуть бути несправедливо скасовані. У 2023 році виповнюється століття малоазійської катастрофи для грецьких православних, вірменських та ассирійських християн, кульмінацією якої стало жахливе спалення Смірни у 1923 році, а також примусовий обмін населенням після Лозаннського мирного договору”, – зазначив архієпископ Елпідофор.

    За його словами, договори часто стають початком подальших конвульсій насильства і терору.

    Архієпископ Америки також зазначив, що світ повинен завжди виступати за свободу совісті та самовираження. Він наголосив на тому, що навіть найменший жест може мати значущий вплив і закликав всіх громадян виступати проти несправедливості та переслідування в будь-якому куточку світу.

    Закінчуючи свою промову, Архієпископ висловив подяку за надану нагоду.

    Нагадаємо, архієпископ Америки під час зустрічі із рабином закликав ламати уявні стіни. Також в УПЦ США освятили алею пошани полеглих воїнів України.

    Найсвіжіше

    Популярне