Неділя, 28 Квітня, 2024
Бiльше

    Архієпископ Америки під час зустрічі із рабином закликав ламати уявні стіни

    Архієпископ Америки Елпідофор у свій перший день у Панамі мав можливість відвідати Центр св. Івана Павла ІІ і дізнатися про неймовірні зусилля для підтримки тих, хто бореться з бездомністю та наркоманією.

    Його тепло привітав Аріель Лопес, директор Центру. Пізніше в Хогар Луїза директор Хорхе Аяла розповів про їхню похвальну роботу з надання допомоги мігрантам, повідомляє orthodoxtimes.com

    У ізраїльській синагозі Коль-Шеаріт єрарха привітав рабин Густаво Красельнік, голова синагоги та президент Міжрелігійного комітету Панами.

    Архієпископ Елпідофор висловив свою радість та вдячність за гостинність, яку відчував під час зустрічі з рабіном Густаво і членами синагоги у Панамі. Він відзначив, що панамська гостинність, є легендарною, і ця зустріч є прикладом успішної міжконфесійної та екуменічної співпраці. Архієпископ нагадав, що всі релігії мають роль у виявленні любові до незнайомця і гостинності. Він також згадав історичні та релігійні витоки гостинності, зокрема згадав про роль Ангелів у богоявленні і про Грецького покровителя гостинності.

    Архієпископ закликав до зламання уявних стін, які розділяють людей, і до збудування більшої єдності та гостинності. Він виразив надію на наступні покоління, які будуть продовжувати уважно ставитися до цієї планети та культурного спадку, щоб знайти благодать і силу в єдності людства.

    Нагадаємо, в УПЦ США освятили алею пошани полеглих воїнів України. Також  у місті Кіль (Німеччина) почала діяти нова православна парафія Всіх Святих.

    Найсвіжіше

    Популярне