Неділя, 28 Квітня, 2024
Бiльше

    Архієпископ Елпідофор: Марія є першою сходинкою на драбині між небом і землею

    Архиєпископ Америки Елпідофор виголосив проповідь на свято Успіння Пресвятої Богородиці у грецькому православному храмі Успіння Пресвятої Богородиці в Айленд-Парку, штат Нью-Йорк, 15 серпня 2023 року.

    “Як ви всі знаєте, Пресвята Богородиця спочивала на горі Сіон, біля місця, де відбувалася Таємна вечеря у світлиці. Але Вона забажала бути похованою біля підніжжя Оливної гори, поруч зі своїми батьками, святими Йоакимом і Анною, дідусем і бабусею Господа, – сказав Архиєпископ Америки, передає orthodoxtimes.com

    “Бо людськість Божої Матері формує субстанцію Сина Людського, який прийшов, щоб спасти нас від гріха і від смерті. З її дівочого лона Господь усього створіння прийняв плоть, – підкреслив він.

    “І саме Його плоть, висячи на Хресті, підвішена між Небом і Землею, явила Сходи нашого сходження до Божественного”, – додав архиєпископ.

    Свято Успіння прославляє воскресіння Діви Марії до вічного життя після її земної смерті. Гріб Марії став сходами до неба, що з’єднують землю з божественним, зазначив архієрей

    Марія є першою сходинкою на драбині між небом і землею, про яку мріяв Яків.  Її гріб закріплює драбину божественного сходження. Своєю людськістю Марія з’єднує нас з божественною природою Христа. Її Успіння запечатує її роль в історії спасіння.

    Ми повинні прийняти відданість Марії, щоб почати підніматися по сходах до божественного життя. Подібно до Якова, ми повинні прокинутися від духовного сну і бачити кожну Церкву як браму неба, зауважив архієпископ Америки.

    Нагадаємо, Архієпископ Америки виголосив проповідь у свято Преображення Господнє.

    Найсвіжіше

    Популярне