Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    Архієпископ Америки: зв’язок Преображення зі святом Воздвиження Чесного Хреста Господнього є набагато більшим

    Архиєпископ Америки Елпідофор виголосив проповідь у неділю 10-ту після Преображення в Хрестовоздвиженському храмі в Вйтстоуні, штат Нью-Йорк, 13 серпня.

    “Зв’язок Преображення зі святом Воздвиження Чесного Хреста є набагато більшим, ніж питанням цифр – хоча той факт, що воно припадає на сорок днів раніше, має відкрити нам таємницю. Преображення нашого Спасителя на горі Фавор вказує на Розп’яття, так само, як Успіння вказує на Воскресіння, – сказав Архиєпископ Америки, передає orthodoxtimes.com

    “Це справді диво церковного генія. Ми бачимо, як слава вказує на смерть, а смерть вказує на славу. Преображення веде до Розп’яття, а Успіння веде до Воскресіння”, – з додав він.

    Також Архиєпископ Америки сказав: “Ми не можемо бути вибірковими з Євангелієм. Так само, як ми не можемо бути вибірковими з тими, кого ми покликані любити. Насправді, саме найнелюбиміші люди в нашому житті найбільше потребують нашої любові. І також фактом є те, що як би не був славний наш Господь на горі Фавор, слава Його Хреста є нашим відкупленням”.

    Світло Фавору є таким же світлом, як і світло Воскресіння, бо вони обидва належать Тому, Хто сказав: «Я є світло для світу!», – підсумував єрарх.

    Нагадаємо, Румунський патріарх прийняв делегацію Вселенського патріархату. Також стараннями УПЦ США харчі та промислові товари надіслані та роздані в містах та селах України.

    Найсвіжіше

    Популярне