Середа, 1 Травня, 2024
Бiльше

    Румунський патріарх прийняв делегацію Вселенського патріархату

    12 серпня Патріарх Румунський Даниїл прийняв у своїй резиденції в Бухаресті делегацію Вселенського патріархату. До складу делегації увійшли митрпополит Бельгійський, патріарший екзарх Нідерландів та Люксембургу Афінагор (Пекстадт), його брата протопресвітера Бернард Пекстадт та священик Румунського Патріархату в Брюсселі Сорін Селару. Про це повідомляє “Ромфеа”.

    Сторони обговорили актуальні виклики з якими стикаються обидва патріархати та проаналізували історію взаємин.

    Наприкінці зустрічі патріарх Даниїл нагородив митрополита Афінагора та його брата отця Бернарда Орденом Святого Апостола Андрія Первозванного. Також предстоятель подарував представнику Вселенського патріархату панагію, його брату – ієрейський хрест із зображенням апостола Андрія.

    На запрошення Блаженнішого патріарха Даниїла, митрополит Афінагор звершив Божественну Літургію у святому монастирі Раду-Вода, що в центрі Бухареста, у неділю, 13 серпня 2023 року. Сотні вірних взяли участь у Літургії просто неба.

    Також, митрополит зустрівся із настоятелем монастиря архімандритом Нектарієм та вшанував пам’ять похованого на території монастиря патріарха Юстиніана.

    Варто зазначити, що зустріч відбулась у рамках візиту митрополита Афінагора до Румунії. Вона покликана покращити відносини між двома Церквами, які до того погіршились через низку питань, на які вони мають різний погляд. Зокрема мова йде про духовну опіку над румунською діаспорою та визнання ПЦУ.

    Раніше у рамках цього ж візиту митрополит Афінагор очолив Літургію на честь тезоіменитства митрополита Тирговіште Ніфона, ієрарха, який відповідає за зовнішні зв’язки Румунської Патріархії.

     

    Найсвіжіше

    Популярне