П’ятниця, 3 Травня, 2024
Бiльше

    У Молдові будуть «атакувати» Московський птаріархат, – опозиційний політик Додон

    Молдавська влада готує атаку на РПЦ в Молдові, результатом якої може стати вилучення монастирських будівель і вигнання з них ченців Моспатріархату, заявив експрезидент республіки, лідер опозиційної Партії соціалістів Ігор Додон у своєму Telegram-каналі.

    “За допомогою підконтрольних суддів нинішній правлячий режим готує пряму атаку на православну церкву та її майно. Прикладом є рішення Апеляційної палати Кишинева від 5 квітня цього року, яким вона анулювала два договори між міністерством культури республіки і Православною церквою Молдови. Наслідком такого рішення може стати вилучення монастирських будівель у Церкви і вигнання звідти ченців”, – написав Додон.

    Православна церква Молдови є частиною РПЦ. Вона об’єднує частину жителів Молдови і Придністров’я. РПЦ в Молдові розділена на шість єпархій і налічує близько 1300 парафій. В країні також діє Бессарабська митрополія Румунської православної церкви. Вона об’єднує 291 парафію і близько 10-20% православних вірян. Митрополит Кишинівський і всієї Молдови Владімір (Кантарян) неодноразово висловлював жаль, що нинішня влада країни уникає діалогу з РПЦ в Молдові.

    Нагадаємо, РПЦ заборонила в служінні 4 молдовських священників, які перейшли до Румунського патріархату.

    Найсвіжіше

    Популярне