Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    Помер предстоятель Японської православної церкви Московського патріархату

    10 серпня 2023 помер митрополит Токійський Даниїл (Нусіро), предстоятель автономної Японської православної церкви Московського патріархату. Йому було 85. Про це повідомляє офіційний сайт РПЦ.

    Етнічний японець Ікуо Йосіхара народився в сім’ї, яка прийняла православ’я. Після закінчення семінарії став священником РПЦ. Згодом після смерті дружини змінив прізвище та постригся в монахи. Даниїл (Нусіро) став митрополитом Токійським у травні 2000 та очолював РПЦ в Японії більше 23 років. В січні 2009 здобув популярність у російському інтернеті, коли обійшов Гундяєва в дослідницькому інтернет-голосуванні щодо народної підтримки тодішніх кандидатів на посаду Патріарха Московського. Результати тоді обнулили і перше місце все одно присудили Гундяєву, який потім переміг і в реальних виборах.

    Японська православна церква – автономна частина Московського патріархату в Японії. Є вкрай малочисельною: її прихожани становлять значно менше одного відсотка жителів країни. Заснована в 1861, свій нинішній статус отримала в 1971.

    Нагадаємо, У Литві пропонують заборонити РПЦ.

    Найсвіжіше

    Популярне