Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    Онуфрій ігнорує звернення священиків про розрив з РПЦ, але співслужить із критиком ідеї – Антонієм (Паканичем)

    Митрополит УПЦ (що в єдності з МП) митрополит Онуфрій уже двічі співслужив митрополиту в Борисполі Антонію (Паканичу) після 28 липня, коли той виклав відео із категоричною критикою підписантів звернення, щодо скликання нового Собору для відмежування від РПЦ. Сам Онуфрій ані звернення священників, ані відповідь Паканича поки не коментував.

    Судячи з фотографій та повідомлень на офіційному сайті УПЦ (МП), співслужіння відбувалось у суботу 29 липня та 8-му неділю по П’ятидесятниці 30 липня.

    Нагадаємо, що після обстрілу кафедрального собору УПЦ (МП) в Одесі група священників цієї структури підписала та направила звернення до Онуфрія із проханням остаточно відмежуватися від Московського патріархату та почати діалог з ПЦУ та Помісними Церквами, які її визнають. Предстоятель УПЦ (МП) не прийняв організаторів звернення. Проте передав через помічника, що зробить це згодом, не вказавши точної дати. Натомість в окремих єпархіях почали вводити репресії проти підписантів.

    28 липня у День Хрещення Русі з’явилась різка відповідь керуючого справами УПЦ МП митрополита “Бориспільського” Антонія (Паканича).Він зокрема назвав саме звернення “сумнівним”, а його авторів “активістами” та “провокаторами”, які бажають УПЦ (МП) цілковитого знищення. За словами єрарха, нинішній канонічний статус УПЦ (МП) є цілком достатнім і ніколи не заважав їй “вести людей до Бога”.

    Також варто нагадати, Онуфрій заявив, що вважає єпархії на окупованих територіях своїми, але може за них тільки молитися.

    Найсвіжіше

    Популярне