Понеділок, 6 Травня, 2024
Бiльше

    Онуфрій заявив, що вважає єпархії на окупованих територіях своїми, але може за них тільки молитися

    28 липня предстоятель УПЦ МП митрополит Онуфрій звернувся до пастви з нагоди Дня пам’яті Святого Рівноапостольного князя Володимира та 1035 річниці Хрещення Русі. У своєму посланні, опублікованому на сторінці “Центру інформації УПЦ”, він серед іншого згадав й про єпархії, які знаходяться на окупованій території.

    “Частина наших єпархій і вірян опинилися на окупованій території. Ми часто не маємо зв’язку з ними, ми не можемо реально нічим їм допомогти, окрім як молитися за них. Однак, це наші єпархії, це наші люди, ми за них молимося, ми вважаємо їх наших братами і сестрами, і очікуємо на їхнє возз’єднання з нами в єдиній незалежній Україні.”, – йдеться в посланні.

    Варто зазначити, що це перша згадка митрополита Онуфрія про єпархії окупованих територій. Значна їх частина була в порушення навіть внутрішнього статуту РПЦ було напряму підпорядковано Московському патріархату вже без посередників у Києві. Ані сам Онуфрій, ані Священний Синод УПЦ МП досі ніяк не реагували на цю анексію тисяч своїх парафій. Як можна помітити й у цій заяві немає ні засудження, ані бодай згадки про це канонічне свавілля Москви. Єдиним незвичним моментом є висловлення надії на “возз’єднання в єдиній незалежній Україні”.

    Нагадаємо, митрополит Онуфрій не прийняв священиків, які просили розриву з РПЦ.

    Найсвіжіше

    Популярне