П’ятниця, 3 Травня, 2024
Бiльше

    Собор в Одесі може обвалитися внаслідок російського обстрілу, – міськрада

    Одна зі стін Спасо-Преображенський собор в Одесі має нестабільне положення, тому може статися обвал у будь-який момент. Необхідний негайний демонтаж і ремонт.

    Про це повідомляє Одеська міська рада.

    Повідомляється, що мер Одеси Геннадій Труханов провів оперативну нараду щодо проведення протиаварійних робіт у Спасо-Преображенському кафедральному соборі, куди напередодні влучила ворожа ракета.

    Експерти зазначають, що одна зі стін має нестабільне положення, тому може статися раптове некероване обвалення. З огляду на це, роботи необхідно розпочати у найкоротші терміни.

    Спершу слід демонтувати аварійно-небезпечну ділянку стіни. Після цього потрібно зробити покрівлю, щоб уникнути затоплення у разі дощу.

    Труханов зазначив, що усі дії погоджують з власником будівлі.

    До того ж владі потрібна допомога священнослужителів для роботи з парафіянами. Адже слід розуміти, що є аварійні ділянки, які можуть нести загрозу.

    Нагадаємо, 23 липня окупанти поцілили в Спасо-Преображенський собор. В РПЦ заявили, що це Україна сама себе обстріляла. Водночас ця трагедія викликала хвилю засудження патріарха Кіріла серед духовенства УПЦ (МП). Деякі написали звернення до Онуфрія про цілковитий розрив зв’язків із Москвою і початок діалогу з Константинополем. Натомість Онуфрій жодного разу не згадав за російську агресію, коли коментував атаку на собор в Одесі.

    Фото: t.me/odesacityofficial
    Фото: t.me/odesacityofficial

    Найсвіжіше

    Популярне