П’ятниця, 3 Травня, 2024
Бiльше

    Росія просить Червоний Хрест визволити митрополита Павла з ізолятора

    Російська омбусменка Тетяна Москалькова повідомила у своєму телеграм-каналі, що звернулася до голови Міжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ) Мір’яни Сполярич із проханням надати медичну допомогу та вжити заходів щодо звільнення з-під варти екс-намісника Києво-Печерської лаври.

    Раніше Москалькова зверталася до Ради з прав людини ООН із проханням захистити митрополита Павла.

    Раніше Солом’янський районний суд Києва змінив запобіжний захід наміснику Києво-Печерської лаври з домашнього арешту на утримання під вартою з можливістю застави в 33 мільйони гривень (893,5 тисячі доларів).

    Раніше стало відомо, що для митрополита Павла (Лебедя), якого підозрюють у виправдовуванні російської агресії, певні народні депутати хочуть добитись зміни запобіжного заходу.

    Про це повідомили джерела «Духовного фронту України». Зазначається, що нардепи почали «посилено перейматись» цим питанням.

    Нагажаємо, не вщухають пристрасті довкола Києво-Печерської Лаври, де триває процес виселення ченців та представників УПЦ (що в єдності з МП). Самі ж монахи і їх керівництво категорично відмовляються покинути українську святиню.

    Чому монахи відмовляються покинути святиню? Подробиці тут.

    Останні події довкола Києво-Печерської Лаври та нові підозри митрополитам УПЦ (що в єдності з МП), зокрема одіозному Павлу Лебедю та Лонгину Жару, породжують численні маніпуляції, які розповсюджують як вказані єрархи, так і інші представники цієї релігійної організації. Всі ці маніпуляції проходять під гаслом “Це війна з Богом і проти свого народу”. Це гасло народили ті ж самі священнослужителі УПЦ (що в єдності з МП), і воно стало чи не лейтмотивом усього нашумілого процесу. Спробуємо розібратись, що з ним не так і чому воно є лише маніпуляцією?

    Читати далі тут. 

    Найсвіжіше

    Популярне