Субота, 27 Липня, 2024
Бiльше

    Спалений Коран: в Іраку взяли штурмом і підпалили посольство Швеції

    Сотні протестувальників увірвалися в посольство Швеції в центрі Багдада рано вранці четверга, підпаливши його на знак протесту проти очікуваного (вже другого)  спалення Корану в Швеції.

    Як повідомляє www.reuters.com, персонал посольства не постраждав і зараз в безпеці, йдеться в заяві пресслужби міністерства закордонних справ Швеції.

    МЗС Іраку засудило цей інцидент і заявило, що уряд Іраку дав вказівку силам безпеки провести швидке розслідування, встановити винних і притягнути їх до відповідальності.

    Демонстрацію у четвер скликали прихильники шиїтського священнослужителя Муктади Садра, щоб протестувати проти другого запланованого спалення Корану в Швеції за кілька тижнів, згідно з повідомленнями в популярній групі Telegram, пов’язаній із впливовим священнослужителем.

    Нагадаємо, Франциск відреагував на спалення Корану в Швеції. Також у червні в Іраку штурмували посольство Швеції на знак протесту проти спалення Корану. Зауважимо, що РФ використовує іслам і фейкові відеоролики у пропаганді проти України.

    Найсвіжіше

    Популярне