Середа, 1 Травня, 2024
Бiльше

    В УПЦ (МП) повідомили про обстріл архієрейського подвір’я в Херсоні без згадки росіян

    В УПЦ (в єдності з МП) повідомили про обстріл Херсону, традиційно не вказуючи, що стріляють по нашому місту російські окупанти. Трагедія сталась у ніч із 4 на 5 липня.

    Повідомлення про „снаряд, який розірвався“ опублікували на сайті єпархії УПЦ (МП) в Херсоні.

    „У ніч із 4 на 5 липня 2023 року, внаслідок обстрілу Херсона, вкотре було пошкоджено архієрейську резиденцію правлячого архієрея Херсонської єпархії. На подвір’ї архієрейського подвір’я розірвався снаряд, внаслідок чого пошкоджено прибудинкову територію і сам історичний архієрейський будинок із церквою на честь Касперівської ікони Божої Матері“, – зазначили в УПЦ (МП).

    Таким чином УПЦ (МП) маніпулює суспільно важливою інформацією і приховує винних в обстрілах українського Херсону. Попри повномасштабну війну в УПЦ (МП) опосередковано покривають російських окупантів, коли не вказують, що саме вони вели обстріл. В УПЦ (МП) повинні чітко називати тих, хто обстрілює Херсон – це російські окупанти. Немає ніяких „снарядів, що розірвались“, це російська армія вчиняє ці напади.

    В УПЦ (МП) мають засудити дії російських окупантів і закликати їх негайно покинути територію України.

    Нагадаємо, Лукашенко заявив, що готовий прихистити монахів УПЦ (МП) із Лаври. Також митрополиту УПЦ (МП), який поїхав молитися за російських солдатів, оголосили підозру.

    Найсвіжіше

    Популярне