Понеділок, 17 Червня, 2024
Бiльше

    Незламність духу та біль втрат: митрополит Епіфаній про 500 днів війни

    Митрополит Епіфаній зазначив, що скоро виповниться 500 діб повномасштабного російського вторгнення в Україну. Ці 500 днів стали випробуванням для українського народу, або півтора року болю і смертей.

    У своєму дописі в соцмережах він наголосив, що кожна хвилина цієї війни – це втрачене життя та незліченні страждання. Рахуючи дні цієї війни, ми хочемо зрозуміти що вже пройшли та зібратися з силами для перемоги.

    „Ми рахуємо дні цієї страшної війни і фіксуємо певні відрізки часу не для звітності, а щоби озирнутися назад, зрозуміти, що ми вже пройшли, де ми є нині і що перед нами – аби зібратися з силами та з Божою допомогою продовжувати боротьбу зі злом, захищатися від агресора, звільнятися від окупації, повертати те, що незаконно відібрали у нас злочинці, вбивці й душогуби – ті, хто прийшли в наш мирний дім з війною“, – йдеться в дописі єрарха.

    Митрополит подякував усім героям-захисникам України, зокрема військовим, медикам, волонтерам. Він закликав молитися за нашу державу та Церкву.

    „Героям слава! Боже Великий, Україну храни!“, – наголосив предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній.

    Тож за його словами, ці 500 днів стали випробуванням для українського народу, але й довели незламність його духу.

    Нагадаємо, ПЦУ нагадує різницю та закликає до молитви 7 липня.  Також митрополит Епіфаній прокоментував перехід Лаври до ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне