П’ятниця, 3 Травня, 2024
Бiльше

    Суд продовжив домашній арешт для митрополита Павла (Лебідя)

    У п’ятницю, 30 червня, Солом’янський суд міста Києва продовжив запобіжний захід для єрарха УПЦ (МП), екснамісника Києво-Печерської лаври Павла (Лебідя). Він перебуватиме під домашнім арештом ще упродовж двох місяців,  до 31 серпня.

    Про це повідомляє «Суспільне».

    Митрополита УПЦ Московського патріархату Павла підозрюють у розпалюванні міжрелігійної ворожнечі, а також виправданні російського нападу на Україну.

    Прокуратура просила про продовження цілодобового домашнього арешту з носінням браслета ще на 2 місяці.

    Захист, як і раніше, вважає звинувачення безпідставними та наполягає на звільненні екснамісника Києво-Печерської лаври.

    Нагадаємо, раніше скандальний Павло (Лебідь) приїхав до Лаври попри домашній арешт. Він порушив судову заборону на спілкування з вірянами, приїхавши до Києво-Печерської лаври, будучи під арештом.

    Пізніше адвокат Олег Поваляєв, заявив, що Лебідь заїхав у Лавру пообідати дорогою до суду. Він вважає, що це не було порушення домашнього арешту.

    Що відомо про справу митрополита Павла?

    29 березня УПЦ (МП) мала покинути Києво-Печерську лавру: на території заповідника зібралися віряни, відбулася літургія, також представники УПЦ (МП) подали позов до суду через розірвання договору про оренду заповідника.

    30 березня стало відомо, що комісії Мінкульту, яка мала перевірити дві будівлі Лаври, перешкоджають віряни: представники УПЦ (МП) не залишили заповідник, а митрополита Павла викликали до СБУ. Також УПЦ МП все-таки провела в Києво-Печерській лаврі службу. Хоча 29 березня мала звільнити будівлі.

    Також митрополит УПЦ (МП) Павло намагався вибити мікрофон в кореспондентки Еспресо. Поліція відкрила провадження за фактом перешкоджання діяльності журналістів біля Лаври.

    30 березня Господарський суд Києва відмовив у забезпеченні позову УПЦ (МП) до заповідника “Києво-Печерська лавра” щодо незаконності одностороннього розірвання договору. Також цього дня уряд визнав таким, що втратило чинність, розпорядження 2013 року про передачу в безоплатне користування монастиря УПЦ (МП) будівель і споруд Києво-Печерської лаври.

    Пізніше митрополит московської церкви Павло Лебідь заявив, що слідчі СБУ вручили йому підозру, а також що 1 квітня в його будинку проведуть обшуки.

    Співробітники Служби безпеки України вручили йому підозру. Після того у розташованій неподалік від Києва резиденції митрополита розпочався обшук. СБУ оприлюднила розмови Лебедя, де він радів окупації Херсону.

    29 травня митрополиту Української православної церкви Московського патріархату, екснаміснику Києво-Печерської лаври Павлу до 1 липня продовжили домашній арешт.

    Найсвіжіше

    Популярне