Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    УПЦ (МП) має намір оскаржити відмову суду в забезпеченні позову щодо Лаври

    Чоловічий монастир “Свято-Успенська Києво-Печерська лавра” Української православної Церкви (в єдності з Московським патріархатом) має намір оскаржити відмову Господарського суду Києва в забезпеченні позову до національного заповідника “Києво-Печерська лавра” щодо недійсності одностороннього розірвання договору оренди.

    “У задоволенні заяви про забезпечення позову суд безпідставно відмовив монастирю, але це в жодному разі не свідчить про те, що суд відмовив у задоволенні позову, розгляд якого призначено на 26 квітня 2023 року. Відмова суду в забезпеченні позову не набрала законної сили, її буде оскаржено в апеляційному порядку”, – йдеться в повідомленні інформаційно-просвітницького відділу УПЦ (МП).

    В УПЦ (МП) наголосили, що “будь-які інші дії в позасудовий спосіб щодо чоловічого монастиря Свято-Успенської Києво-Печерської лаври є незаконними і передбачають настання відповідальності”.

    Раніше Господарський суд Києва відмовив УПЦ (МП) у забезпеченні позову. Зокрема, УПЦ (МП) просила суд заборонити державній установі Національному заповіднику “Києво-Печерська лавра” вчиняти будь-які дії, спрямовані на здійснення перешкод чоловічому монастирю “Свято-Успенська Києво-Печерська Лавра” у користуванні державним майном, переданим у користування УПЦ (МП).

    Найсвіжіше

    Популярне