Субота, 4 Травня, 2024
Бiльше

    Строк арешту сплив?: скандальний Павло (Лебідь) приїхав до Лаври (відео)

    Екс-намісник Києво-Печерської лаври УПЦ (що в єдності з МП) Павло Лебідь приїхав до своїх прихильників у Києво-Печерську лавру.

    Про це повідомляє ТСН.

    За повідомленням офісу Генпрокурора, ще 26 червня до суду було подано клопотання про продовження строку дії запобіжного заходу екснамісникові лаври, що закінчується 1 липня. Тож сьогодні Паша “Мерседес” прибув до СБУ для проведення слідчих дій, де йому повторно вручили клопотання.

    Ймовірно, митрополит Павло “заскочив” до Лаври дорогою з СБУ до домівки.

    Зазначимо, що митрополита УПЦ (МП) Павла, якого в народі називають “Паша Мерседес”, СБУ підозрює у “розпалюванні релігійної ворожнечі, виправдовуванні і заперечення збройної агресії Росії проти України” (ст. 161 та 436-2 ККУ).
    На час домашнього арешту суддя заборонив митрополиту Павлу спілкуватись зі своїми вірянами.

    Нагадаємо, що 1 квітня Шевченківський суд столиці обрав запобіжний захід наміснику монастиря УПЦ МП у Києво-Печерській лаврі митрополитові Павлу у вигляді двох місяців домашнього арешту з носінням електронного браслета.

    На суді Павло озвучив низку скарг. Зокрема, він запевняв, що не має чим заряджати свій електронний браслет.

    Перед цим СБУ виклала в Мережу аудіозапис розмов митрополита Павла, в яких той радів окупації Херсона, а вторгнення РФ називав “війною Америки і Росії до останнього українця”

    Найсвіжіше

    Популярне