Неділя, 12 Травня, 2024
Бiльше

    Попри розірвання договору: Онуфрій очолив недільну службу у лаврі

    Митрополит УПЦ (що в єдності з МП) Онуфрій вранці у неділю, 2 квітня, провів службу у Києво-Печерській лаврі попри те, що УПЦ (МП) вже п’ять днів як мала покинути приміщення святині.

    Про це свідчать кадри, оприлюднені у соціальних мережах.

    – Нехай молитвою преподобної Марії Господь збереже і благословить нашу святу обитель! – сказав Онуфрій після богослужіння в лаврі.

    У церкві заявили, що попросили в Бога про мир на українській землі, позбавлення від ворога, допомогу людям, які втратили домівки, зміцнення військових та звільнення полонених. Також УПЦ МП попросила, щоб Господь «умудрив владу».

    Служіння відбувалося у Хрестовоздвиженському храмі Києво-Печерської лаври. Церква заявляє, що вірян прийшло стільки, що вони не змогли поміститися в будівлі. Тож деякі люди стояли надворі.

    Екснамісник лаври митрополит УПЦ (МП) Павло (Лебідь) очікувано не прийшов на службу, оскільки напередодні суд відправив його під цілодобовий домашній арешт на два місяці.

    Нагадаємо, що Національний заповідник Києво-Печерська лавра розірвав договір оренди з УПЦ (МП).

    Представники церкви повинні були остаточно залишити територію лаври ще 29 березня, однак не зробили цього і досі. Вже кілька днів поспіль до заповідника приходять віряни, які виступають на підтримку священиків УПЦ (МП).

    Також представники УПЦ (МП) перешкоджають роботі комісії Мінкульту, яка має розпочати роботу в лаврі з приймання-передання державного майна. Через це МКІП подало заяву в поліцію, а також позов до Господарського суду міста Києва.

    1 квітня СБУ повідомила про підозру митрополиту УПЦ (МП) Павлу Лебедю за розпалювання міжрелігійної ворожнечі та виправдання збройної агресії РФ. Того ж дня Павлу обрали запобіжний захід – його відправили під домашній арешт на 60 діб із зобов’язанням носити електронний браслет.

    Найсвіжіше

    Популярне