Понеділок, 13 Травня, 2024
Бiльше

    УПЦ США доставила в Україну машини швидкої допомоги та іншу благодійну допомогу

    За даними Організації Об’єднаних Націй, більше половини переміщених сімей в Україні складають діти та люди похилого віку, і загроза відсутності належного догляду зростає з кожним днем. Навіть переживаючи цю велику трагедію, українські сім’ї бачать ознаки надії завдяки щедрості вірних, духовенства та друзів Української Православної Церкви США (Вселенського патріархату).

    Від початку неспровокованої спроби вторгнення Російської Федерації однією з найбільших проблем, з якою стикаються працівники гуманітарних організацій в Україні, є нестача машин швидкої допомоги та іншого транспорту для порятунку хворих і поранених з ізольованих або зруйнованих війною територій, повідомляє сайт УПЦ США.

    Крім того, багато лікарень швидкої допомоги повідомляють про нестачу основних засобів для порятунку життя. Тому навіть коли пацієнтам вдається дістатися до лікарні, вони можуть не отримати необхідної допомоги.

    За допомогою української православної громади Мюнхена (Німеччина), Українська Православна Церква США змогла придбати та обладнати понад 100 машин швидкої допомоги та логістичних транспортних засобів в Україні. Зовсім недавно, відвідуючи українські православні громади Берліна та Мюнхена, архиєпископ Даниїл провів зустріч з архимандритом Онуфрієм зі Свято-Вознесенського українського православного чоловічого монастиря в Гурбині (Рівненська область), Україна, який прибув до Німеччини, щоб сприяти транспортуванню медичних машин швидкої допомоги, придбаних і переданих завдяки щедрості УПЦ США.

    У розмові з присутнім духовенством (архимандритом Онуфрієм, ігуменом Лукою, протоєреєм Валентином Смоктуновичем та протоєреєм Олександром Смоктуновичем з Мюнхена, Німеччина) та працівниками центру розподілу медичної допомоги в передмісті Нюрнберга, владика Даниїл заявив: “Ці машини швидкої допомоги врятують життя і зроблять ще один крок у забезпеченні своєчасного доступу до невідкладної допомоги під час війни… Ми молимося, щоб ці машини швидкої допомоги забезпечили можливість надання першої допомоги пацієнтам, які потребують медичного транспортування… Наша постійна підтримка, спрямована на розширення можливостей медичних працівників, буде продовжуватися і в умовах війни”.

    Архиєпископ Даниїл підкреслив, що підтримка українських православних віруючих зі Сполучених Штатів Америки є потужним інструментом у підтримці медичної системи України у воєнний час.

    “…Працівники екстреної медичної допомоги першими прибувають на місце події і роблять все можливе, щоб врятувати життя людей. Завдяки цим медичним автомобілям медики не тільки забезпечують своєчасне транспортування людей, які отримали травми або перебувають у критичному стані, з місця ДТП до медичного закладу, а й стабілізують їхній стан під час транспортування”, – зазначив владика Даниїл.

    Ящики зі стерильною медичною лікарняною постільною білизною були завантажені в машини швидкої допомоги, які виїжджали в Україну.

    За останні дні українські військові успішно звільнили кілька сіл і міст від варварського контролю російських військових. З метою полегшення надання найнеобхіднішої медичної та благодійної (продовольчої та матеріально-технічної) допомоги, УПЦ США надала базову продовольчу допомогу мешканцям та біженцям Святогірська. Під час небезпечних ракетних обстрілів та бомбардувань протоієрей Костянтин Кузнєцов разом з дружиною Наталією їздив у звільнені райони, щоб особисто передати продовольчу допомогу тим, хто її потребує.

    Українська Православна Церква США глибоко вдячна всім щедрим людям, які відгукнулися бути знаряддям Божого милосердя в Україні. Це стосується наших партнерів по благодійному служінню в Україні, їхніх відданих команд духовенства та мирян, а також вірних благодійників. В УПЦ США просять вірних продовжувати молитися за припинення спроби вторгнення в Україну, а також інших конфліктів по всьому світу.

    “Разом ми ділилися благословеннями з українськими біженцями та внутрішньо переміщеними сім’ями, але потреба продовжує зростати. Підтримуючи місію милосердя Фонду гуманітарної допомоги Україні УПЦ США, ви можете допомогти прискорити доставку критично важливої допомоги, включаючи їжу, воду, санітарні набори, машини швидкої допомоги та іншу допомогу”, – повідомили в УПЦ США.

    Нагадаємо, парафія УПЦ США пожертвувала 29 000 доларів на лікування бійців ЗСУ. Також паломники УПЦ США зустрілися із Вселенським патріархом Варфоломієм.

    Найсвіжіше

    Популярне