Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Паломники УПЦ США зустрілися із Вселенським патріархом Варфоломієм

    У п’ятницю, 2 червня, група паломників Української Православної Церкви США (Вселенського патріархату) відвідала Вселенський патріархат у древній столиці Візантійської імперії – Константинополі (сучасний Стамбул, Туреччина).

    Прибувши до головного адміністративного офісу патріархії, група (на чолі з архієпископом Даниїлом) була зустрінута архідияконами патріархії, які старанно пояснили історичне значення патріарших приміщень, які також є чернечою спільнотою, що складається з 15 ченців, повідомляє сайт УПЦ США.

    Вселенський патріарх Варфоломій прийняв групу з 33 паломників УПЦ США в головному актовому залі патріархії, звернувшись до кожного паломника на ім’я та вручивши кожному пам’ятні подарунки.

    Звертаючись до патріарха, архієпископ Даниїл зазначив “Ваша Всесвятосте, для нас велика радість і честь відвідати Вселенський патріархат і просити Вашого благословення – наступника патріаршого престолу святого апостола Андрія Первозванного. Передаємо Вам вітання від Високопреосвященного нашого Митрополита Антонія, який постійно підносить свої молитви за Ваше благополуччя, коли Ви безстрашно ведете стадо Христове…”

    Промовивши ці слова, патріарх одразу ж перервав владику Даниїла і поцікавився про Митрополита Антонія та передав свої молитовні вітання і благословення духовному отцю Української Православної Церкви США.

    У своєму слові патріарх привітав паломників УПЦ США у їхньому духовному домі – Вселенському патріархаті, який є домом для православних християн усього світу.

    Відвідавши найсвятіші місця Святої Землі, вони вирушили в далеку дорогу додому, наповнені благодаттю Святого Духа та новим розумінням і ревністю до служіння в Його Винограднику.

    Патріарх підтвердив свою любов і турботу про народ і націю України в час варварського вторгнення російської федерації. Він заявив, що глибоко розчарований діями патріарха Московського, який одноосібно благословляє війну та вбивство невинних людей.

    Патріарх Варфоломій заявив, що народ України дуже дорогий йому і що він щодня молиться за мир і стабільність на прабатьківщині паломників УПЦ США.

    На завершення зустрічі архієпископ Даниїл подарував патріарху Варфоломію традиційне пасхальне (страусине) яйце, розписане в традиційних карпатських мотивах.

    На згадку про візит до Вселенського патріархату було зроблено фото, коли група подорожувала простором Патріаршого собору Святого Георгія Побідоносця.

    Найсвіжіше

    Популярне