Понеділок, 6 Травня, 2024
Бiльше

    Парафія УПЦ США пожертвувала 29 000 доларів на лікування бійців ЗСУ

    4 червня 2023 року парафія Святої Трійці в Брукліні, Нью-Йорк, вітала митрополита Антонія, Предстоятеля Української Православної Церкви США та Діаспори (у складі Вселенського патріархату), та архиєпископа Даниїла, керуючого Західною єпархією УПЦ США та президента Консисторії.

    Їх привітали діти парафії та подарували традиційний український коровай. Архиєреї очолили Божественну Літургію у співслужінні духовенства та семінаристів. Архиєпископ Даниїл виголосив натхненну проповідь, після якої присутні відчули духовне піднесення, повідомляє сайт УПЦ США.

    Після богослужіння архієпископ Даниїл очолив молебень, а парафіянам були вручені нагороди.

    Святкування завершилося співом українських пісень у виконанні семінаристів, залишивши по собі незабутній день, сповнений радості та любові в присутності Святого Духа.

    У цей особливий святковий день парафія Святої Трійці мала велику честь мати у своїй присутності воїнів Збройних сил України, які зараз проходять реабілітацію після поранень, отриманих на передовій у війні в Україні. Ці герої українського народу прибули до Нью-Йорку, а саме до Стейтен-Айленду, штат Нью-Йорк, завдяки організації “Добрі справи”, яка спонсорує протезування поранених українських воїнів та допомагає їм у реабілітації. Більше інформації про цю чудову організацію можна знайти на сайті (https://kinddeeds.org/). Архієреї привітали трьох з цих дуже особливих солдатів Збройних Сил України, які були присутні на Божественній Літургії, подякувавши їм за присутність та за їхнє служіння українському народові.

    У свою чергу священник Віктор Вронський привітав митрополита Антонія та архієпископа Даниїла і подякував їм за те, що вони прибули до Свято-Троїцької парафії у велике свято П’ятидесятниці. Після цього митрополит Антоній та архієпископ Даниїл нагородили чотирьох парафіян Свято-Троїцької парафії церковними нагородами.

    Священник Віктор Вронський вручив чек на суму 20 000 доларів США від імені парафії Пресвятої Трійці для допомоги організації “Добрі справи” у роботі з пораненими українськими воїнами. Крім того, о. Володимир Вронський особисто пожертвував ще $9,000 для організації “Добрі справи”. Загалом на потреби організації “Добрі справи” було пожертвувано 29 000 доларів США.

    Отець Віктор Вронський попросив усіх присутніх встати і висловити свою вдячність за службу присутніх солдатів ЗСУ, аплодуючи їм стоячи.

    Найсвіжіше

    Популярне