П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Нова маніпуляція УПЦ (МП): Нас гонять за віру в Бога, а не за співпрацю з окупантами

    В той час як СБУ щотижня викриває нових окупантів у рясах, представники духовенства УПЦ (МП) переконують своїх вірних у тому, що їхню Церкву “гонять за віру в Бога”. Так архієпископ УПЦ (МП)  Сільвестр (Стойчев) розповів своїм вірянам, що “наша Церква є Церквою мучеників, тому що вона вірна заповідям Спасителя нашого Ісуса Христа”.

    Далі єрарх переконує, що вони нічого поганого не роблять, а нібито просто намагаються “любити ближнього” і за це їх так ненавидять інші.  Відео опублікували на сторінці УПЦ (МП).

    “А заповіді Божі ми всі знаємо – це любов до Бога і любов до ближнього. Що поганого в цих заповідях? Нічого. Але світ не любить Бога і не любить ближнього. І християн завжди гнали тому, що вони своїм життя нагадували світу, що світ живе не так, як потрібно”, – говорить Стойчев.

    Звісно про те, що УПЦ (МП) ненавидять за зв’язки з Московським патріархатом Стойчев обережно не згадує. За те, що УПЦ (МП) ігнорує злочини власного духовенства проти України і карає тих священників, які долучились до автокефальної Церкви, архієпископ теж “не чув”. Інакше б проповідь його була зовсім іншою. Довелось би визнати, що “нас гонять не за Христа, а за любов до окупантів”.

    З усім тим висновки Стойчев робить такі: “В основі ненависті до християн лежить ненависть до Бога і до тих, хто хоче жити по Божому. Церква була, є і буде гнаною”.

    Ймовірно для єрархії УПЦ (МП) любов до Бога – це те ж саме що любов до Московського патріархату? Лише так маніпуляції Стойчева набувають хоч якоїсь “логіки”, якщо можна так це назвати. Тим більше, що він недавно говорив про шкідливість розриву із Москвою і користь перебування у єдності з Російською Церквою, яка благословляє вбивати українців.

    “Собор (у Феофанії) не пішов шляхом самопроголошеної автокефалії. Такий крок не вирішив би проблем УПЦ, а лише ускладнив би її становище. Цілком очевидно, що таку автокефалію не визнала жодна з Помісних Православних Церков. Ба більше, інші помісні церкви могли б навіть розірвати спілкування з УПЦ, що означало б канонічну ізоляцію нашої церкви”, – писав Стойчев у своїй статті.

    Отже, архієпископ Сільвестр (Стойчев) намагається зобразити цю критику  УПЦ (МП), як нібито ненависть до “тих, хто хоче жити по Божому”. Але це не відповідає дійсності – більшість людей критикують не релігійні погляди, а політичну позицію УПЦ (МП) і її пропаганду “русского міра” та боротьбу проти автокефалії ПЦУ і єдності українського народу в Помісній Церкві.

    Така риторика не є нова, очільник УПЦ (МП) Онуфрій теж заявляв, що проти УПЦ (МП) «розпалюють» війну. Водночас він не згадав за єпископат УПЦ (МП), який благословляв загарбників і втік до країни агресора.

    Нагадаємо, Архієпископ УПЦ (МП) Віктор (Коцаба) похвалив Феофанівський собор, який не проголосив незалежності від РПЦ.

    Раніше СБУ викрила на земельних оборудках настоятельку храму УПЦ (МП) на Черкащині. Також СБУ розслідує підривну діяльність працівника Києво-Печерської лаври і  повідомила про підозру митрополиту УПЦ (МП) на Буковині.

    Найсвіжіше

    Популярне