Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    За колаборантів в рясах ні слова: Онуфрій заявив, що проти УПЦ (МП) «розпалюють» війну

    Щоб врятувати імідж УПЦ (МП) після обшуків СБУ, митрополит Онуфрій у проповіді за Божественною літургією 15 січня наголосив, що проти УПЦ (МП) розгорнули війну. Очільник УПЦ в єдності з Моспатріархатом натякає, що боротьба з колаборантами в рясах, ослабить державу та зробить людей уразливими.

    Про це повідомляє Духовний Фронт України з посиланням на відеозапис з Онуфрієм.

    «Те Царство, яке розділиться саме в собі, не може встояти – це слова Бога. Якщо комусь щось не подобається, це не є причина воювати всередині країни один проти одного», – сказав Онуфрій на фоні обшуків серед УПЦ (МП) і намагання заборонити Московську Церкву в Україні.

    Він зазначив, що всім людям властиво помилятися, але в Церкві є можливість покаяння та прощення, і саме цим вона відрізняється від світських організацій і політичних партій.

    «Коли людина згрішить і каже Богові: “Боже, прости мене, я згрішив”, тоді Бог приймає людину у покаянні і ми прощаємо людину. В інших інституціях цього прощення немає: согрішив – в’язниця, вислання, вигнання з роботи, штрафи і так далі. А у Церкві є прощення. Від нас часто вимагають, щоб якщо хтось согрішив, то нам слід його розіпнути. Ми так робити не можемо. Якщо ми послухаємо тих, хто нам це радить, то ми самі себе винищимо», – сказав Онуфрій, ймовірно маючи на увазі толерування випадків колаборації священнослужителів УПЦ (МП) із окупантами.

    Водночас він не став пояснювати, чому в УПЦ (МП) набагато строгіше ставлення до тих, хто перейшов до Православної Церкви України. Наприклад єпископ УПЦ МП за перехід до ПЦУ «заборонив» священника з Млинова. Складається враження, що перехід до незалежної від Москви Церкви в УПЦ (МП) вважають чимось гіршим за колабораціонізм і антиукраїнську діяльність.

    Водночас очільник УПЦ МП нагадав, що ми живемо на землі доти, доки вміємо і можемо пробачити один одного, і найкращим прикладом у цьому для віруючих є Христос.

    Нагадаємо, священик УПЦ (МП) із Сєвєродонецька давав вказівки окупантам кого із священників ПЦУ треба вбити.

    Найсвіжіше

    Популярне